Wednesday, May 19, 2010

a week after I got my MD (~_x)


-my favorite white coat...got secret pocket...huuhu-

            Hurm...actually dah seminggu dapat MD nie...so, banyak sebenarnye yang nak diceritakan kat sini...huhu~ after dapat je MD & surat pengesahan habis belajar, kitorg (aliaa, eka, imah & myself) teros p Simpang tiga tok extentkan pas perjalanan terhad...hurm, actually kitorg stay secara haram kat Sarawak nie sejak 30 April aritu..huhu~ sedeyh kan...dilayan seperti orang asing, kena ade pasport gitu, padahal satu negara Malaysia gak...ramai gak yang xpuas hati...then, on da way, xtau plak kena bawak pasport tue...ingatkan surat pengesahan belajar jer...then, aliaa kena la buat U-turn (illegal ke??ntah le)...thanx aliaa...pastu, kitorg p la kat level 1, then diorg cakap kat level 2...pegi kat sane, kakak tue cakap nape xrenew before 30 April tue...kitorg EXAM la cik kak!!!sume level 6 punye pasal...jom bakar level 6 beramai2...last2 siap gak dokumen kitorg dalam mase nk dekat 2 jam kut...hurm, ye la..lame gak dia buat...xkesahla...asal kan dh siap..paling penting kitorg dapat kuar Sarawak ngn aman...yahoo! pastu, kat bawah ade pos ofis...kitorg p la beli wang pos...best betol, xramai org...so, keje kitorg pon cepat siap..

-hurm, nie la pas yang baru...yay! dapat stay secara halal sampai 30 Jun..haha-
               Pastu, kitorg p la 100%, nak beli kotak2 & soletape....1 kotak 20 sen tau...huhu~ kertas minyak beli kat jinki sbb 100% xde...pastu beli byk plak...sedeyh...dh membazir dh...xpe2, myb nx time akan gune...then, balik lot n xkua mane2 mlm tue sbb ingat nk pack sume barang...huhu~
               Hari Jumaat pon tiba keesokkan harinya...bermulalah aktiviti packing sume barang yg dipos...huhu~ the first thing of course my medical books...then, before nak sedekah kena pk betol2 mane yg betol2 xgune...and sometimes i feel like want to donate all and sometimes i feel like want most of the books..hurm, actually susah jugak nak buat pilihan yang tepat...sebab mane tau time houseman nanti, menyesal plak buku tue dh xde..tapi yang paling penting, all my very own notes, memang dibungkus tok bawak balik...sayang sangat notes sendiri...
-port untuk membalut & soletap kotak..huhu...dah expert dah balut2 sume nie..bole apply keje kat Jusco bhgn balut2 hadiah nie-
-dah kosong rak buku & almari comel nie...tue la tempat bertapa notes2 kesayanganku-
-hurm, kena pilih betol2 buku mane yang nak bawak balik, buku mane yang nak donate & buku mane yang nak dibuang...aduhai, susahnye nak buat pilihan-
-setelah di-shortlist-kan, inilah dia buku2 yang donate kat junior2 tersayang...harap korang akan gune dengan baik & semoga buku tue akan memberi manfaat kat korg ye-
                Then, come our Graduation Dinner..superb...tengok je la picture2 nie...
-just a simple decoration & preparation, but REALLY a superb night with you guys...will misz u all guys...friendship forever k...see you guys in October-
-this is our table...at the center..perfect! and all of us are VVIP..huh-
-hurm, apela yg si Iz ngn Nabilah tengok ye??usha kite ke?hehe-
-the food is really delicious...Hilton da besh! eat until your stomach explode...haha-
-i am with Audrey; the only Sabahan in our batch-
-i am with Chee Seong; my partner for foster family-
-cantek gambar ni...LIKE! ade cahaya keimanan antara Aliaa & Sandya-
             Ingat nak pos ari sabtu...pastu banyak gile barang yg xdibungkus lagi...then, kena la tukar plan...pos ari isnin ke selase...lagipon isnin petang tue kitorg ade potluck ngn kak yati =) 
-kitorg sume memang comel...peace!-
-posing menongkat dagu...huhu...jadilah jugak nie walaupon kena tonggek..haha-
-nak kena tembak?? teringat kata2 Dr Hamidon few days before exam kitorg...dia present pasal acute management of stroke...then, dia cakap "if something happen to your family (stroke), pecut your car but make sure xde polis yang suke2 hati lepaskan tembakan, then ur family still have high chance to live"-
               Setelah siap semua kotak dibungkus & dibalut kemas2, maka bermulalah aktiviti mengepos sume kotak2...kitorg pinjam kancil Eda...so, kenala buat 2 trip at least...huhu~ kitorg memang berniat nak pos via pos malaysia kat satok tue sbb pos malaysia murah...sampai je kitorg kat sane, pos ofis tue dh mula beroperasi rupe2nye...pastu, kitorg letak la kotak2 kitorg ke dalam pos ofis tue...pastu, xdisangka2, diorg nie xmesra pelanggan betol...kitorg kena halau sbb hantar kotak banyak sgt...dorg cakap ofis dorg kecik, mane muat sume kotak2 kitorg...pastu diorg suh kitorg pos kat Pending...dh la kitorg xtau katne...tapi sbnrnye kat sebalah Baba Ganosh je...jauh tue...geram betol...tapi berbaloi sangat2, sebab diorg mesra pelanggan...siap cakap "5 kotak nie je?p la amik lagi" huuu...pak cik, kalo kitorg tau pak cik baik sgt (xmacam staf pos malaysia satok tue), kitorg mesti dh awal2 p kat Pending nie...tapi ade 2 staf kat pos malaysia Satok yg uruskan kitorg punye kotak tue baik...yg jahat tue bos dia (pompuan yg berbadan kecik) & abang yg dok kat kaunter 2...geram betol...padahal pelanggan yg ade dalam pos ofis tue cume kitorg ngn 2 org lg...buat keje sikit pon xbole...menyampah! (sebijik ayat mama Dani dlm cite diari romeo...Dani yg dilakonkan oleh Achik spin)
             -sumenya 13 kotak...xcaye??kire la...kalo salah, confirm dulu math dapat B at least..huhu...tapi ade lg 1 kotak yang belum dibalut..hehe, so total is 14 boxes...cayalah...ntah apela ade dalam tue yerk...kehkehkeh-
-hurm, kotak & beg baju...beg nie tok masok kargo...xtau la excess ke x...harap xla-
-hurm, canteknye kotak2 nie setelah dibalut & letak address...but i dont think nanti sampai akan cantek sebegini juge...huhu...tapi harapnye akan sampai ngn baek la-
                Pastu, kitorg pon p la town, Imah ingat nk jalan2 kat kedai depan waterfront..tp last2 dia temankan ain p beli kek lapes...banyaknye beli kek lapes, sampai xterlarat nak angkut sume...hopefully x excess la time balik nant...huhu~
-kamikaze x??nak beli kek lapes siap sampai kena menyeberangi sungai naek sampan tue-
-peace...sampan ini bukan kami orang punye...of course la...siap ade cerek & sidai baju lagi kat situ...haigo~ sekejap je dah sampai...sangat berbaloi dari berhabes 10rm minyak kete tok pegi seberang sane...huhu-
             Then, kitorg pon p la balik Lot sbb aliaa mintak tumpang after dorg sume hantar kete kat Pending...Pending lagi! tapi lokasi tersebut rupenye memang sangat jauh....jauh gile...bole sesat agak2nye la...kate nk pegi kol 11.30, dan2 kol 12.30 kowt pegi...kitorg agak geram juge...huhu~ dh la lapar gile...kitorg xmakan lagi...perot dh kembong sebab byk minum air...pastu, balik dlm 2.20...kitorg makan kat Amah...this is for the last time...huhu~ uncle belanje air sirap limau...nyam2 sedapnye...tapi lagi sedap kalo uncle belanje nasik beryani...hahaha...nx time ya uncle =) pastu kitorg tgkp gmbr ngn uncle n auntie...
            Malam p kua ngn jnior buddy...ngn lesa & anthony...meriah betol...1st ingat nak makan kat atmosphera...tp thai & chinese food xde...so, kitorg ubah plan...last2 makan kat MANGO...seryes sedap..nx time nk makan kat sane lg la...dh la servis cepat...xmenyesal tuka plan n patah balik ke mango...huhu...thanx~  
-i am with my junior buddy & junior2 buddy..thanx Anthony for your treat...marverlousss-
-i like this picture! why got ship eh? should have mango instead of ship...this is not 'restoran nelayan'...huhu-
             Pastu, keesokkan harinya, bermulalah aktiviti total house cleaning...sangat penat actually...tapi hasilnya berbaloi...canteknya bilik & apartment ku...kan best kalo time study week aritu sebersih cmni...tp memang agak susah nk maintain kebersihan rumah nie...sbb bile kitorg kemaskan jerk, ade je manusia yang xtau menghargai kebersihan...dalam mase 10 minit je, dia dh bole sepahkan...geram betol...memang pengotor!!xpenah nampak pon dia kemas...mungkin memang dilahirkan sejak azali begitu...paling kesian sape yg kena kongsi rumah/bilik ngn orang cmtu...manusia perangai cmtu memang sangat3x terok! orang lain teraniaya!!!! geram betol...tolong la belaja untuk jadi pembersih...kitorg nie fakulti perubatan & sains kesihatan OK...sangat2 geram ngn si pengotor...tp alhamdulillah rumet ku pembersih...Izzah, jgn jd pengotor...sume tue akan mencerminkan diri kita...jgn sampai org cakap "nampak je pakai baju cantek2, tapi tengok bilik, perangai...pergh!!!" xpela...ta mau cakap ape2 lg...harap org cmni akan berubah...hurm, ini bukan sesi tok mengumpat ye...harap maklum...k la, kepada sesiape yg berkenaan, sila lah berubah..banyak kali ditegur plak tue...memang xpaham bahasa!! hurm, skang sume pon dh sangat2 bersih...patot bagi 10 bintang nie..huhu~ ape2 pon, let me have a very good days before going back tmr...haha...alhamdulillah, bersihnye...Izzah, nanti make sure bilik kemas & bersih before korg kua dari apartment 319 nie ye...but I dont think so they will clean the apartment ("_")? xpe...kite tunggu & lihat saje lah..
-1st of all ialah rak buku...nie kena bersihkan elok2...nak bagi kat Eda & Marfiza-
-then, must clean the toilet!! bersihnye ain cuci toilet nie...huhu-
-wow! sangat bersih...superb! hehe-
-next is my room of course! naseb baek dapat saiz bilik sedang2 je...nak kemas pon xpayah..huhu-
-after that is the kitchen...wah, berkilatnye lantai...siap memantul2 lg cahaya ya...cermin free..hehe-
-last but not least is the shoes...hurm, kalau la hari2 bersusun camni, kan senang hati balik apartment...rase nak campak bawah je kasut sesape yang xmau letak kat rak...teringat kat KUSESS...camtu la dorg train student supaya everytime tinggalkan dorm, susun selipar kemas2 & elok2...kalo x, cari la korg punye selipar kat bawah ye-
-finally, this is my very nice, cute, clean & memorable 319D room since year 1...for 4 years i've been there...and 4th year being the most BEST moment when I got this single room without roomate...hehe-
             -nampak sangat luas bile dah kuarkan rak2 buku & meja Jepun-
                Hurm, esok my flite kol 710 mlm...so, kenala bertolak kol 530 petang..huhu~ semoga air asia x delay & sampai ngn selamat...Kay ell, wait for me!!! misz u lotzzz....bye2 Kuching =) 
-Beg untuk dibawak balik esok...yay! satu beg khas tok kek lapes..lagi satu tue baju je...huhu...dan juge selimut tercinta =)-

3 comments:

  1. thanx anis...next time anis plak dapat MD...hehe~

    ReplyDelete
  2. bile balik nanti... tolong kemas umah pulak tau...

    ReplyDelete